Agnes Aandstad sitt fotoalbum

Fotoalbumet til Agnes (f. Sivertsen) Aandstad består egentlig av gamle 3 fotoalbum som ligger på Arneberg Gård og tilhører i dag Ingeborg Aandstad.

Agnes Sivertsen var født i Tromsø i 4. mai 1874, og giftet seg 21. juli 1902 med Hans Jentoft Aandstad. Som prestefolk flyttet de rundt flere steder før de i 1912 slo seg til ro i Hof i Solør. I 1935 kjøpte de Østre Arneberg Gård hvor de ble boende de siste årene. H.J. Aandstad døde i 1944, mens Agnes Aandstad døde, 28. august 1948.

Bildene i de 3 fotoalbumene er i hovedsak fra slutten 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. De fleste bildene er fra tiden før Agnes giftet seg. Det er et bilde i albumet som er tatt i Kongsvinger ellers virker det som de fleste bildene er fra tiden før de kom til Solør.
Det er mange bilder av Agnes sin mor Hildur og Agnes sine søsken. Flertallet av bildene er fra Agnes sin slekt (Sivertsen), men det er også noen bilder fra Aandstad-slekten.

Det er bare et fåtall av bildene der det står navn eller annen informasjon på baksiden. Identifikasjon er derfor ofte gjort med gjenkjenning av personer fra andre bilder der vedkommende er identifisert. Fortsatt er ca 2/3 av bildene av personer som ikke er identifisert. Er du flink til å se likheter mellom ansiktene på bildene? Finner du noen du kjenner eller har sett avbildet andre steder? Sende meg veldig gjerne en kommentar. Alle bildene har et ID-nummer som du kan henvise til.

Trykk her for å åpne fotoalbumet
 
 


Asbjørn Aandstad, april 2001